Hoe het begon

In 2015 ben ik, na 10 jaar ervaring in het onderwijs, gestart met RT met passie. Ik startte mijn eigen onderneming omdat ik in de klas veel kinderen niet kon helpen waar het wel nodig was. In een klas ben je meer gericht op de groep waardoor je minimaal iets kunt betekenen voor kinderen die moeite hebben binnen het ‘reguliere’ programma.

Dat vond ik steeds lastiger worden. In 2014 heb ik besloten om me te gaan richten op de groep kinderen die school lastig vinden. Ik begon met de Master Sen (Special Educational Needs) en in 2015 startte ik mijn eigen RT (remedial teacher) praktijk. Dat was een schot in de roos. Hier werd ik ontzettend blij en enthousiast van. Ik kon de kinderen helpen waar ze het nodig hadden. Door die ondersteuning kregen ze weer zelfvertrouwen in hun eigen kunnen. Ik zag ze weer opbloeien.

Van RT met Passie naar Leren met Passie

Met Leren met Passie ga ik mij nu ook richten op leerlingen van de middelbare school. In de vijf jaar dat ik mijn eigen praktijk heb, hoor en zie ik steeds vaker dat leerlingen het zwaar hebben op de middelbare school. Ze moeten hier ineens voor veel verschillende vakken huiswerk maken. Daarnaast krijgen ze veel toetsen en verslagen, waarbij ze niet weten hoe ze dit moeten aanpakken. In hun hele schoolcarrière hebben ze niet geleerd hoe je moet leren. Dat moeten ze zelf maar ontdekken.

Doordat ik zag en hoorde dat veel kinderen hier tegenaan lopen, ben ik mij verder gaan verdiepen in het Leren Leren. Ik heb diverse trainingen gevolgd, boeken gelezen en webinars gevolgd. Daarom ga ik naast de ondersteuning voor kinderen op de basisschool leerlingen van middelbare scholen helpen met het plannen en leren van hun huiswerk. Ik wil er voor deze groep ook zijn en ze helpen met de obstakels die ze op de middelbare school tegenkomen.

Hoe werkt leren in je brein?

Bij Leren met Passie help ik de kinderen inhoudelijk en help hen obstakels in het leren te overwinnen. Ik geef veel inzicht in de werking van het brein. Denk daarbij aan informatie over wat leren nou eigenlijk is. Hoe het gaat met de informatie in je hoofd, en wat we weten over het brein. Daarnaast werk ik ook met mindset en leer ik kinderen wat het verschil is tussen een groei mindset en een fixed mindset, en hoe je veel stappen kan maken als je leert doorzetten.

Aan het einde van een traject bij Leren met Passie heeft een leerling positieve bagage in zijn rugzak, waarmee hij weer vol zelfvertrouwen zijn schooltijd tegemoet gaat.

Mijn missie voor Leren met Passie

Ik wil dat alle leerlingen op de middelbare school weten hoe ze moeten leren, plannen en organiseren. Dat ze leren wat daarbij handig is en hoe ze het kunnen aanpakken. Dat ze handvatten krijgen om met de stof aan de slag te gaan in plaats van dat ze druk zijn met het uitzoeken van hoe ze nu eigenlijk een planning moeten maken.

Ik wil heel graag kinderen weer in hun kracht zetten, door ze het vertrouwen te geven het zelf te kunnen. Ze te leren hoe ze het moeten aanpakken en ze het vertrouwen te geven dat ze het zelf kunnen. Ze te begeleiden, daar waar nodig, op het gebied van leren.

Wil je meer weten over mijn methode, of eens kennis maken? Neem dan vrijblijvend contact met me op.